Info voor docenten

Voorkant met inzicht boekje

De vernieuwde versie (4e druk) heeft een aantal kleine verbeteringen en is aangevuld met QR-codes, om het nóg makkelijker te maken de e-learning erbij te pakken.

cover

Onderstaande informatie geldt ook voor de 1e t/m 3e druk, die een andere kaft heeft.

Hoe geef ik les met dit werkboek?

De "handleiding lesbeschrijvingen werkboek" is bedoeld om iemand die met het werkboek een les gaat geven een voorbeeld te bieden van een introductieles. Wij beschrijven hoe je 45 minuten tot een uur les kan geven met dit materiaal. In de lesbeschrijving is per doelgroep de eerste les compleet uitgeschreven. Met dit werkboek zou je 6 lesjes kunnen geven van een uur. 5 inhoudelijke lessen en 1 herhalingsles. Doelgroepen die hiermee les kunnen geven zijn: leerkrachten bovenbouw/brugklas, dove volwassenen, tolken gebarentaal, ouders van gebarentaalvaardige kinderen, vrijwilligers die gebarentaal vaardig zijn en natuurlijk gediplomeerde HBO docenten gebarentaal.

Hoe weet ik zelf het juiste antwoord op de vragen?

Hier vind je de juiste antwoorden op de gestelde vragen uit het werkboek. Wij willen leerlingen motiveren zelf op zoek te gaan op internet en zo tot het juiste antwoord te komen. Zo bezoeken ze ook verschillende relevante websites. Maar soms is het handig om vooraf als leerkracht de antwoorden al te vernemen, of na de opdracht te kunnen bespreken met de leerlingen.