Info voor docenten

Voorkant met inzicht boekje

De vernieuwde versie (4e druk) heeft een aantal kleine verbeteringen en is aangevuld met QR-codes, om het nóg makkelijker te maken de e-learning erbij te pakken.

cover

Onderstaande informatie geldt ook voor de 1e t/m 3e druk, die een andere kaft heeft.

Hoe geef ik één kennismakingsles met dit werkboek?

De "handleiding lesbeschrijvingen werkboek" is bedoeld om iemand die met het werkboek een les gaat geven een voorbeeld te bieden van een introductieles. Wij beschrijven hoe je 45 minuten tot een uur les kan geven met dit materiaal. In de lesbeschrijving is per doelgroep de eerste les compleet uitgeschreven. Download de handleiding gratis!

Doelgroepen die hiermee les kunnen geven zijn: leerkrachten bovenbouw/brugklas, dove volwassenen, tolken gebarentaal, ouders van gebarentaalvaardige kinderen, vrijwilligers die gebarentaal vaardig zijn, babygebarendocenten, gebarentaaltrainers en natuurlijk gediplomeerde HBO docenten gebarentaal.

Met dit werkboek zou je 6 lessen kunnen geven van een uur. 5 inhoudelijke lessen en 1 herhalingsles. lees meer hierover in het volgende blok.

Geef 6 lessen over de Nederlandse gebarentaal!

De "handleiding lesbeschrijvingen 6 kennismakingslessen" is geschreven bij het werkboek voor iedereen die meer lessen wil aanbieden ipv één kennismaking les zoals hierboven beschreven. Wij beschrijven hoe je 6 keer 45 minuten tot een uur les kan geven per keer met dit materiaal. In de lesbeschrijving is iedere les compleet uitgeschreven inclusief alle antwoorden. Per les worden er extra oefeningen aangeboden met kaartjes die in de lesbeschrijving zijn opgenomen en die u zelf kan maken. Maar ook zijn er enkele extra werkbladen toegevoegd en zelfs een gebarendiploma!

Een extra les, les 7 is een gastles die u zou kunnen organiseren en ook die is uitgewerkt met werkblad erbij.

Download de handleiding u betaald €15,- voor dit complete boekwerk, inclusief extra kaartjes en werkbladen!

Doelgroepen die hiermee les kunnen geven zijn mensen die vaker lesgeven en zich willen verdiepen in de lesstof. Met de e-learning kunt u natuurlijk eerst zelf aan de slag om de gebaren goed in de vingers te krijgen. Wilt u meer leren en eerst zelf goed leren omgaan met de lesstof en deze docentenhandleiding dan kunt u ook een trainingsdag komen volgen bij ons. Mail voor meer informatie naar info@gebaren.nl

Dit materiaal is bedoeld voor: leerkrachten bovenbouw/brugklas, babygebarendocenten, gebarentaaltrainers en natuurlijk gediplomeerde HBO docenten gebarentaal.

Met dit werkboek zou je 6 lessen kunnen geven van een uur. 5 inhoudelijke lessen en 1 herhalingsles. lees meer hierover in het volgende blok.

Hoe weet ik zelf het juiste antwoord op de vragen?

Hier vind je de juiste antwoorden op de gestelde vragen uit het werkboek. Wij willen leerlingen motiveren zelf op zoek te gaan op internet en zo tot het juiste antwoord te komen. Zo bezoeken ze ook verschillende relevante websites. Maar soms is het handig om vooraf als leerkracht de antwoorden al te vernemen, of na de opdracht te kunnen bespreken met de leerlingen.