Bewegend leren

Gebruik het maken van een gebaar om kinderen bewegend te laten leren!

Maken we een gebaar dan bewegen we al. Het is een motorische vaardigheid, gebaren maken. Alleen daarom is het al leuk om bijvoorbeeld het tellen aan te leren aan kinderen met de gebaren uit de Nederlandse gebarentaal. ieder cijfer heeft zijn eigen gebaar.

Maar bewegend leren staat voor meer!

Door samen naast de stoel te staan en samen te bewegen krijgen je hersenen andere signalen, stroomt je bloed wat sneller en ben je misschien wel inspannend bezig maar toch helpt het je ook ontspannen. Maar wist je dat het zelfs bewezen is dat wanneer we bewegen bij het leren van nieuwe dingen we deze nieuwe informatie beter onthouden dan dat we dit stil zittend hebben geleerd?! Dus hebben wij het maken van een gebaar op een prettige beat gezet en een echte danslerares voor de camera gezet. Wie nu nog stil kan blijven zitten......

Carmen leert iedereen swingend en springend de juiste gebaren voor alle cijfers. Ze laat de kinderen meebewegen en zorgt ervoor dat we allemaal mee blijven doen. Gaat het filmpje iets te snel voor de kinderen dan kun je de snelheid op YouTube zelf aanpassen en vertraag je het filmpje iets. Wij hebben ervoor gezorgd dat het dan nog steeds prettig kijken en meedoen is.

Blijf deze pagina volgen want Carmen heeft de smaak te pakken en dus volgen er binnenkort meer filmpjes.